08-01-2021

Niels Verweij blikt terug op een bijzonder jaar en deelt dé ICT-trends voor 2021

Leestijd 6 min. leestijd

2020 is een jaar dat we niet snel zullen vergeten. Door de komst van Covid-19 moesten we onze plannen herzien en zo goed mogelijk anticiperen op de maatregelen en de impact hiervan op onze klanten en partners. Naast de uitdagingen leverde het ons ook kansen op waardoor 2020, ondanks de pandemie, de boeken in gaat als een geslaagd jaar. Enkele hoogtepunten? Niels Verweij en Robin Wensing die de zaak in 2020 volledig hebben overgenomen, het professionaliseren van het dienstenaanbod, de marketing en processen én de make-over van het bedrijfspand. Samen met Niels Verweij, commercieel directeur Allinco, blikken we terug op 2020 en kijken we vooruit naar 2021.

De hoogtepunten van 2020 voor Allinco

Niels neemt ons mee langs een aantal hoogtepunten van 2020 die het jaar van Allinco mooi samenvatten: “Dit jaar begon voor mij persoonlijk heel bijzonder. Samen met Robin hebben we begin 2020 de zaak volledig overgenomen. We waren natuurlijk al langer aan boord en dit jaar hebben we op een goede manier afscheid genomen van oud-eigenaar Gert Vogelaar. We startten direct met een ambitieus businessplan, waarvan we de doelen -ondanks Covid-19- hebben gehaald. Daarnaast hebben we meer ingezet op marketing. Het resultaat is dat we met onze vernieuwde identiteit ‘Welkom in ons netwerk’ en bijbehorende marketingstrategie onze klanten nóg beter laten zien wie wij zijn én wat onze toegevoegde waarde is. In alles wat wij doen en communiceren staan namelijk onze drie A’s centraal: actief betrokken, altijd hoogwaardig en absolute meerwaarde. Zo ook in ons pand, die dit jaar een grote make-over heeft gehad.”

Trots op onze medewerkers, klanten en leveranciers

Een ander hoogtepunt is volgens Niels de inzet van team Allinco: “Op onze medewerkers, maar ook op onze klanten en leveranciers, ben ik enorm trots. Want tijdens dit bewogen jaar stonden we altijd voor elkaar klaar. Samen hebben we mooie projecten gerealiseerd, zoals voor Van der Valk Princeville (en andere Van der Valk Hotels) die nu volledig in de Cloud werkt en TMS waarbij we de complete ICT-omgeving naar de Cloud hebben gemigreerd. Projecten waar zowel wij als de klant trots op mogen zijn”, vertelt Niels enthousiast.

ICT-trends voor 2021

Wanneer we vooruitkijken naar 2021 verwacht Niels dat een aantal ICT-trends van 2020 zich ook dit jaar verder zullen ontwikkelen. Niels: “Doordat we bij Allinco ontwikkelingen op het gebied van (data) security, Wi-Fi, connectiviteit en Microsoft365 op de voet volgen, kunnen we onze klanten ook in 2021 van de beste oplossingen blijven voorzien.” Wanneer we Niels vragen waar de focus in 2021 op komt te liggen voor Allinco noemt hij onder andere het werken in de Cloud (Microsoft365) en de verdere ontwikkeling van het dienstenportfolio, zoals Wi-Fi as a Service (WaaS) en Security as a Service (SaaS). “Het belang van cybersecurity wordt steeds urgenter. Daarom focussen wij ons in 2021 ook op het optimaliseren van onze securityoplossingen met partners als Kaspersky”, licht hij toe. “Daarbij zien we dat onze Managed Services terrein winnen. Steeds meer bedrijven besteden (delen van) hun IT uit en die trend gaat zich zeker voortzetten dit jaar. Waarom? Omdat het veel tijd, geld en moeite scheelt.”

Werken in de Cloud wordt steeds belangrijker

Door Covid-19 is thuiswerken voor veel bedrijven de norm geworden. Niels: “We zien dan ook dat steeds meer mensen hun weg naar de Cloud weten te vinden. Want door het vele thuiswerken in 2020 werd de online werkplek een voorwaarde om productief te blijven. En omdat online samenwerken ook dit jaar belangrijk blijft, verwachten we ook in 2021 mooie ontwikkelingen op het vlak van Microsoft365. Andere trends die we zien om remote werken makkelijker én bovenal veiliger te maken, zijn de verschillende securityoplossingen én de security binnen de tools en apps die we dagelijks gebruiken (denk hierbij bijvoorbeeld aan Kaspersky).” Ook vertelt Niels dat Cloudapps en -diensten steeds belangrijker worden dan traditionele software: “Software die aan een vaste werkplek gebonden is, wordt door het vele thuis- en online werken steeds minder nuttig. Tools en bestanden moeten overal en altijd beschikbaar zijn.”

Allinco blijft zich ontwikkelen om zichzelf en haar klanten nóg beter te maken

“Ook in 2021 blijft ons doel dat onze klanten maximaal presteren met een ICT-omgeving die perfect aansluit op de behoeftes”, besluit Niels. “Om dit te realiseren, blijven wij onszelf continu ontwikkelen op basis van nieuwe kennis en technologie. Dit betekent dat we ook kritisch kijken naar onze interne processen. Zo zijn we achter de schermen druk bezig met het behalen van de ISAE 3402 certificering. Hiermee kunnen we aantonen dat wij veilig, vertrouwd en beheerst met data van onze klanten omgaan. Allemaal mooie stappen vooruit, waardoor we ‘Welkom in ons netwerk’ nog meer kracht bijzetten en onszelf verder professionaliseren.”

Bent u benieuwd wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen op het gebied van werken in de Cloud, Wi-Fi, Security of een van onze andere ICT-diensten? Onze ICT-specialisten kijken graag met u naar de mogelijkheden. Neem hier contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

Meer weten over
dit onderwerp?

Niels Verweij

Commercieel Directeur

Bekijk ook deze
gerelateerde artikelen

Blog
22-10
1
1 min. leestijd
12,5 jaar bij Allinco!
19-07
1
1 min. leestijd
Allinco uitgeroepen tot Microsoft Silver Partner