23-05-2024

Even voorstellen: Niels Simonis

Leestijd 5 min. leestijd

Al op hele jonge leeftijd was hij geïnteresseerd in alles waar een (internet)kabel aan zat. ‘Eerlijkheidshalve lag school mij niet zo, zelf alles uitpluizen vond en vind ik veel leuker. Ik wilde gewoon weten hoe iets werkte en waarom het zo in elkaar zat. Tegenwoordig hebben kinderen een smartphone in hun hand, ik had vooral een schroevendraaier’, vertelt Niels Simonis. In 2018 had hij zijn MBO-4 diploma Systeem/Netwerkbeheerder op zak en na een periode van 6 jaar Systeembeheerder geweest te zijn begon hij januari 2024 bij Allinco als System Engineer.

Wat houden je dagelijkse werkzaamheden in?

Vanuit zijn grote passie voor techniek is Niels breed inzetbaar. Dit is wat hij erover zegt: ‘Geen dag is voor mij hetzelfde en zo’n 90 tot 95 procent van mijn tijd zit ik bij klanten. Het is prachtig om ervoor te zorgen dat mensen gewoon met hun dagelijkse werkzaamheden door kunnen gaan. Mijn werk bestaat onder andere uit IT-systemen voorzien van beveiligingsupdates (zoals switches) klanten begeleiden met de migratie naar de cloud maar ook het veilig installeren van bedrijfscamera’s in een nieuwe of bestaande omgeving. Ik lever een bijdrage aan de projecten die door accountmanagers zijn verkocht, maar ik spring ook mijn auto in als er ergens nood aan de man is. Hoe vaker ik bij klanten kom, hoe beter ze mij weten te vinden. Die dynamiek, dat niet elke dag hetzelfde is, vind ik enorm fijn.’

Waarom koos je voor Allinco?

Wat Niels enorm aantrekt is dat hij elke dag bij en van klanten kan leren: ‘Op het gebied van ICT kun je van alles doen als je voor Allinco werkt. Dat vind ik op mijn 27e op dit moment enorm van belang. Al tijdens mijn sollicitatie bleek er een goede klik te zijn. Bij Allinco ervaar ik geen hiërarchie, maar werken we als een hecht team samen om voor klanten succes te behalen.

Wat is je ambitie voor de toekomst?

Werken bij Allinco betekent dat ik mijn kennis verder kan verbreden (bijvoorbeeld op het gebied van cloud) en steeds grotere projecten draaien bij nog grotere klanten. Dat betekent ook dat je door kunt groeien en dat ik voor mij extra belangrijk omdat ik binnenkort verwacht om voor het eerst vader te worden. Hoe mijn carrière precies gaat verlopen weet ik nog niet, wel dat er gezonde kansen liggen om door te groeien en voor mij en mijn gezin iets moois op te bouwen.

Bij Allinco zijn we altijd op zoek naar enthousiaste mensen met energie. Meer daarover kun je terugvinden op onze vacature-pagina. Klik hier voor de openstaande vacatures.

Meer weten over
dit onderwerp?

Vraag het onze specialist

Niels Verweij

Commercieel Directeur

Bekijk ook deze
gerelateerde artikelen

Blog
31-10
4
4 min. leestijd
“Jij mag het zeggen!” Ik deed dat ook…
22-10
1
1 min. leestijd
12,5 jaar bij Allinco!