06-01-2023

Hoe veilig wordt 2023 voor jou?

Leestijd 3 min. leestijd

Typ in de Google browser eens ‘voorspellingen cyberdreigingen 2023’ in.
Op zijn zachts gezegd word je er niet vrolijk van. Meer cyberaanvallen die steeds professioneler en schadelijker worden is wat je grofweg leest. Een hacker werkt meestal niet alleen, maar is onderdeel van een internationaal netwerk van criminele organisaties. De ene is goed in het leggen van de hack, de andere goed in het onderhandelen over losgeld (ransomware). Vervolgens zijn er ook criminele partijen die precies weten wie het meest kunnen profiteren van jouw bedrijfs- of klantgegevens.

Wat je ertegen kunt doen?

Ook wij stellen ons die vraag weleens. Vergelijk het maar met een kat-en-muis spel: je wordt niet gelijk verslonden maar telkens beetgepakt, totdat…

Slim willen zijn helpt.

Dat betekent allereerst dat je bewustwording moet creëren bij iedere medewerker. Niet eenmalig maar bij voorkeur continu. Slim zijn als een muis betekent ook dat je regelmatig pentesten uitvoert. Daarmee laat je een betrouwbare partij testen of er ergens gaten zijn in je IT infrastructuur. Misschien wordt er ergens gebruik gemaakt van een onveilige verbinding of is er een vergeten applicatie die geen recente update heeft gehad.

De enige manier om het tij te keren is door ook samen te gaan werken, net zoals cybercriminelen maar dan op een positieve manier Dat is onze conclusie. Laten we elkaar ook op het gebied van veiligheid beter maken.

Wil je hier meer over weten? Neem dan contact met ons op of doe de vrijblijvende security quick scan om zeker te weten dat het nieuwe jaar ook veilig begint.

Meer weten over
dit onderwerp?

Vraag het onze specialist

Rob Harmsen

Key Accountmanager

Bekijk ook deze
gerelateerde artikelen

Blog
03-03
6
6 min. leestijd
Horeca slecht beveiligd tegen cyberaanvallen! En nu?
23-07
2
2 min. leestijd
Wees alert op phishing!