09-07-2021

Allinco gaat voor een duurzame toekomst

Leestijd 2 min. leestijd

Wanneer we aan IT denken, denken we aan de toekomst. En wanneer we aan de toekomst denken, denken we aan het milieu. Dus naast dat wij als betrokken ICT-specialisten een passie voor uitdagende netwerkvraagstukken hebben, voelen wij ons bovendien verantwoordelijk voor onze omgeving. Wij dragen daarom graag ons steentje bij aan een groenere toekomst, want ook duurzaamheid is een belangrijke pijler voor ons.

Duurzaam ondernemen

Om deze reden hebben wij goed naar onszelf gekeken. Wat kunnen wij verbeteren om onze impact op het milieu te verkleinen? Samen met een adviesbureau hebben we de stap naar groener ondernemen gezet. Wij hebben ons pand verduurzaamd met onder andere zonnepanelen, want de zon is namelijk een schone energiebron die nooit opraakt! En daarnaast hebben wij nog veel meer gedaan om onze organisatie groener te maken:

  • Ons wagenpark bestaat grotendeels uit elektrische auto’s
  • Al onze verlichting is LED
  • Ons complete pand is geïsoleerd
  • En recentelijk hebben wij een energiezuinige cv-ketel toegevoegd.

Impact op milieu verkleinen

Door onze bewuste keuzes vermijden we in slechts één week tijd 1308gr-CO2 uitstoot. Dit staat gelijk aan het planten van 39 bomen! We streven er dan ook naar om al onze auto’s te vervangen door een elektrische variant. Hierdoor wordt gelijk ons rendement op de zonnepanelen nóg groter. Op dit moment hebben we al voldoende panelen voor circa 800 laadbeurten per jaar.

Bewuste keuzes

Op deze manier dragen wij ons steentje bij aan een duurzame toekomst. Hoe dat er dan uitziet? Bekijk hier ons filmpje:

Wilt u meer weten over onze duurzame toekomst? Bent u benieuwd wat onze ICT-specialisten voor uw organisatie kunnen betekenen óf heeft u een groene tip? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op.

PS: Wil jij ook elektrisch rijden? Solliciteer dan op één van onze functies en misschien word jij wel onze nieuwe collega!

Meer weten over
dit onderwerp?

Vraag het onze specialist

Niels Verweij

Commercieel Directeur

Bekijk ook deze
gerelateerde artikelen

Blog
30-03
6
6 min. leestijd
Hoe verhoogt u de security awareness binnen uw organisatie?
15-02
6
6 min. leestijd
Veiligheid van (mobiele) devices verzekerd met Allinco en Kaspersky