15-02-2021

Veiligheid van (mobiele) devices verzekerd met Allinco en Kaspersky

Leestijd 6 min. leestijd

Het werd ooit geïntroduceerd als ‘het nieuwe werken’, maar van ‘nieuw’ kunnen we inmiddels niet meer spreken. Medewerkers zijn steeds mobieler geworden en de huidige pandemie heeft dit proces alleen nog maar verder versneld. Dit heeft ook gevolgen voor de manier waarop u naar uw security moet kijken. Bedrijfsdata moet zowel binnen als buiten de kantoormuren veilig zijn. Met onze managed antivirus- en mobile securityoplossingen op basis van Kaspersky helpen wij u voor een vast bedrag per maand de desktops, laptops en smartphones van uw medewerkers te beschermen. Dit begint bij een professionele antivirusoplossing.

Securityoplossingen van hoge kwaliteit

De samenwerking tussen Allinco en Kaspersky gaat al zo’n zes jaar terug. In die tijd hebben onze specialisten zoveel kennis en kunde opgebouwd dat wij onszelf Silver Partner van Kaspersky mogen noemen. Hier zijn we heel trots op. Met Kaspersky bieden wij onze klanten een securityoplossing van topkwaliteit. Zo worden de oplossingen op Gartner.com gewaardeerd met een 4.8 uit 5. Met name op integratie, gebruiksvriendelijkheid, service en support zijn de scores hoog. Dit zijn belangrijke voordelen die wij ook in de praktijk terugzien. De securityoplossingen zijn modulair, in iedere omgeving eenvoudig te integreren én u kunt zelf bepalen of u de software on-premise of vanuit de cloud wilt afnemen. Dit begint al bij de basis, de antivirussoftware.

Antivirussoftware als een dienst

Een goede basisbeveiliging is meer dan alleen het installeren van kwalitatieve antivirussoftware. Het is een continu proces. Denk aan het instellen en bijwerken van beleidsregels, updates, upgrades, licentiebeheer en niet te vergeten support. Als eindgebruikers vragen hebben, bij wie kunnen ze dan terecht? Het is een securityoplossing die behoefte heeft aan kennis en kunde. Om u op dit vlak volledig te ontzorgen, kunt u er bij Allinco voor kiezen om antivirusbeveiliging af te nemen als een dienst. Afhankelijk van uw specifieke behoefte is dit uit te breiden met bijvoorbeeld een stuk internet security, mobile security en endpoint management. Alles wat uw organisatie nodig heeft om eindgebruikers veilig te laten werken: binnen én buiten kantoor.

Heldere rapportages

Daarnaast hebben steeds meer organisaties behoefte aan duidelijke rapportages om aan te tonen dat men de boel op orde heeft. Denk bijvoorbeeld aan de ISO 9001- en 27001-certificeringen. Op het moment dat u twintig pc’s en laptops in uw netwerk heeft, dan wil u van ieder apparaat weten wat de status is. Hoeveel virussen zijn er ‘gevangen’, hoeveel machines zijn er besmet geraakt en zijn er nog actuele dreigingen? Kaspersky heeft een rapportagefunctie ontwikkeld die u dit inzicht biedt. Als IT-manager heeft u wellicht behoefte aan een wekelijkse update, maar het managementteam zou graag eens per kwartaal een update ontvangen. Wij regelen dit graag voor u.

Kaspersky Security Awareness

Tot slot willen we graag benadrukken dat security niet uitsluitend uit technologie bestaat. Meer dan tachtig procent van alle cyberincidenten komt door menselijke fouten. U kunt zich voorstellen dat het herstellen van deze fouten organisaties veel tijd en geld kost. Om het bewustzijn onder medewerkers te verhogen, biedt Kaspersky verschillende trainingsproducten aan voor alle niveaus binnen de organisatie. Hierbij wordt onder andere gebruikgemaakt van games en interactieve trainingen.

Bent u benieuwd hoe u de security voor uw organisatie zó uitrolt dat het uit én thuis functioneert? Én bent u op zoek naar een efficiënte manier om het bewustzijn rondom security binnen de organisatie te verhogen? Onze securityspecialisten denken graag met u mee. Neem voor meer informatie of een afspraak dan ook gerust contact met ons op.

Meer weten over
dit onderwerp?

Rob Harmsen

Key Accountmanager

Bekijk ook deze
gerelateerde artikelen

Blog
20-09
2
2 min. leestijd
Allinco is Kaspersky Silver partner