16-03-2023

Veiligheid, dat geeft een vertrouwd gevoel

Leestijd 10 min. leestijd

Als je geen zorgen (meer) hebt over cyberaanvallen, dan krijg je ongetwijfeld een lach op je gezicht. Werken op een veilige manier in een veilige omgeving, dat geeft een vertouwd gevoel. Alleen heb je er zoveel verschillende partijen voor nodig, toch? Wij vinden van niet!

Daarom hebben we besloten om ‘kort en krachtig’ onze security mogelijkheden de komende tijd voor je ogen te laten draaien: De ‘Allinco Security Carrousel’.

Kies zelf het moment waar je opstapt. Wanneer is geen optie als het om het onderwerp security gaat, tenzij je alles op het gebied van veiligheid goed geregeld hebt. Ook dan blijft het van belang om in gesprek te blijven en kennis te delen!

Veilig werken onderweg

Cyberaanvallen voorkom je door altijd gebruik te maken van veilige Wi-Fi verbindingen, waar je ook bent. Dus gebruik nooit publieke verbindingen zonder wachtwoord. Dat is waarom we ‘digitale gastvrijheid’ leveren, onder andere aan hotels, altijd op een veilige manier. Hybride werken betekent ook dat je overal veilig en plezierig kunt werken. Ben je bijvoorbeeld op een vakantiepark dan kun je op een veilige manier doorwerken. Geen zorgen, relax…

Mijn werkplek in Microsoft 365

Geen zorgen over security, omdat je in de cloud werkt? Wat ons betreft niet…
Onveilige situaties ontstaan niet alleen door toenemende cybercriminalteit maar ook als je belangrijke gegevens voorgoed kwijt bent. Wist je dat het bewaarbeleid van Microsoft, maar ook Gmail, voor e-mailberichten bijvoorbeeld maar 30 dagen is? En hoeveel jaar wordt klant- en bedrijfsinformatie bewaard in jouw documentmanagement systemen? Onze conclusie is dat je maar beter een goede back-up kunt regelen. Dat slaapt een stuk rustiger. Eens?

Kijk dan eens op deze pagina voor de dienst ‘Allinco Back-up 365’. Je bent snel voorzien van een back-up van de hele Microsoft 365 omgeving. Desgewenst doen we andere omgevingen er gewoon bij. Zodat nooit meer iets kwijtraakt.

Ons kantoor en onze collega’s zijn veilig, we hebben een camera… of niet?

Ook een IP-camera heeft een internetverbinding en kan daardoor worden gehackt. Gebruikmaken van onveilige camera’s, die niet voorzien zijn van de juiste updates, levert dus risico’s op. Slimme cybercriminelen kunnen namelijk je netwerk binnendringen, zonder dat je hen ziet.

Wil je meer weten over veilige IP-camera? Geef je dan op voor de vrijblijvende camera Quick-scan.

Welk cijfer geef je aan de security awareness van jouw collega’s?

Cyberaanvallen of datalekken voorkomen? Investeer dan niet alleen in veilige techniek, maar vooral in de kennis en het bewustzijn van medewerkers. Al jouw collega’s zijn welkom in Allinco’s Security Carrousel. We draaien een e-learningprogramma om de awareness onder medewerkers te verhogen. Maar eerst staan we nog even stil: we doen eerst een 0-meting, zodat we samen kunnen ervaren dat we op het gebied van security vooruitgang boeken.

Security vraagt om inzicht en bewustwording, kun je hier teruglezen: https://www.allinco.nl/diensten/security/. Maar ook hoe we je daar nog meer bij helpen.

Minimaal twee sloten op de deur zijn veiliger

Zelfs als jouw laptop goed beveiligd is, dan zoekt een (cyber)crimineel naar de zwakste plek…
Wat gebeurt er bijvoorbeeld als je jouw smartphone onbeheerd laat liggen? Precies, iemand die dat wil kan alles van je zien en in het ergste geval zelfs je identiteit aannemen. Daarom worden steeds meer applicaties gelukkig voorzien van multi factor authenticatie. Onze tip is om ook je social media apps met minimaal twee sloten te beveiligen.

Voor een goed advies over wachtwoorden of ‘vergeten onveilige applicaties’ in de zakelijke omgeving gaan we graag in gesprek. We maken jouw securityniveau bovendien razendsnel inzichtelijk. Hoe? Vraag daarvoor op deze pagina de vrijblijvende Security Quick Scan aan: https://www.allinco.nl/diensten/security/

Hoeveel zwakke plekken heeft jouw IT-infrastructuur?

Klantvriendelijk en gastvrij zijn, dat kan niet zonder veilige en snelle infrastructuur. Samenwerken met collega’s ook niet. Daarom is het belangrijk om mogelijk zwakke plekken in de IT infrastructuur te ontdekken. Zijn alle internetlijnen bijvoorbeeld redundant (meervoudig) uitgevoerd?

Allinco heeft jarenlange ervaring met ICT-oplossingen zoals internetverbindingen (WAN), intranet, lokale netwerk (LAN), Wi-Fi (WLAN), switching, firewalling, routing en security.

Cybersecurity in industriële omgevingen

Zowel de infrastructuren van IT (informatie technologie)- als OT (operationele technologie) moeten veilig zijn binnen industriële ondernemingen, denk aan maakbedrijven, fabrikanten en producenten. Maar productiemiddelen gaan vaak lang mee. Ze kunnen daarom aangestuurd worden door verouderde digitale systemen die een groot risico vormen: IT- en OT-infrastructuren zijn immers met elkaar verbonden. Een vergeten update kan bijvoorbeeld een makkelijke ingang vormen voor een cybercrimineel en de productie langdurig plat leggen.

Daarom zijn endpoint-bescherming, netwerkbescherming, trainingsprogramma’s en deskundige services nodig om deze omgevingen tegen toenemende cyberdreigingen te beschermen. Je wilt toch ook voorkomen dat cybercriminelen jouw industriële beheersystemen binnendringen?

Als Silver Partner van Kaspersky biedt Allinco daarom een compleet cybersecurity programma aan, waaronder een e-learningprogramma om de awareness onder (productie) medewerkers te verhogen. We beginnen met een nulmeting en daarvandaan volgen we de voortgang van de medewerkers. De risico’s brengen we in kaart en er wordt belangrijke stuurinformatie verkregen. Allemaal om de continuïteit van de productie te waarborgen.

Meer weten over
dit onderwerp?

Vraag het onze specialist

Rob Harmsen

Key Accountmanager

Bekijk ook deze
gerelateerde artikelen

Blog
17-06
2
2 min. leestijd
De Security Quickscan: weet u zeker dat uw ICT-infrastructuur veilig is?
30-03
6
6 min. leestijd
Hoe verhoogt u de security awareness binnen uw organisatie?