06-01-2020

Van der Valk Hotel Princeville in Breda werkt volledig vanuit de Cloud

Leestijd 6 min. leestijd
Terug naar overzicht

In de zomer van 2019 maakten wij Van der Valk Hotel Princeville Breda klaar voor de toekomst met netwerkcamera’s van Axis en nu zijn we nog een stap verder gegaan. In het derde kwartaal van 2019 hebben we het volledige netwerk overgezet naar de Cloud van Allinco. Waar voorheen de servers nog lokaal draaiden, zit nu alles veilig in de Cloud. Over hoe dat traject precies in zijn werk ging, vertelt Rob Harmsen (Key Accountmanager Hospitality) ons meer.

Toepassen van nieuwste technieken

De servers van Van der Valk Hotel Princeville waren afgeschreven. “Een mooi moment om de nieuwste technieken toe te passen. Aan het begin van dit traject hebben we alle mogelijkheden onderzocht en we kwamen al snel tot de conclusie dat de Cloud de beste oplossing was. Met de nieuwste technieken én minder investering kunnen ze nu hetzelfde werk doen”, legt Rob uit. “Alles is device onafhankelijk en dát is de grote kracht!”

Voordelen van de Cloud

Omdat Van der Valk Hotel Princeville alle oude servers heeft vervangen voor de Cloud, hebben zij nu ruimte over, maar dat is natuurlijk niet het enige voordeel. “Alle gegevens zijn binnen één omgeving beschikbaar en daardoor werkt men veel efficiënter. De Cloud is schaalbaar en dynamisch te gebruiken. Zo betalen ze nooit te veel voor het gebruik. Nog een belangrijk voordeel is dat alle apparaten en applicaties eenvoudig te koppelen zijn, wat zorgt voor extra gebruiksgemak.”

Het personeel heeft van deze migratie weinig gemerkt, de enige verandering is een andere inlogmethode met een ander bureaublad. “In het voortraject hebben we een introductie gegeven en uitgelegd wat men kan verwachten. Naderhand hebben we per gebruiker de inlog uitgerold en ze bij de eerste stappen begeleid.” De reacties zijn positief, vooral omdat er op deze manier ook een boost aan de productiviteit is gegeven!

Amadeus IDPMS, Hotek en Bork samen in één Cloud

“Omdat we een nauwe samenwerking hebben met Amadeus, de eigenaar van het PMS (IDPMS) waar Van der Valk Hotel Princeville mee werkt, werken de online werkplekken precies zoals zij dat willen. Onze relatie met Amadeus is uniek. We hebben korte lijnen en dat zorgde voor directe integratie en een naadloze overgang om dit mooie project tot een succes te brengen”, vertelt Rob. “Ook maakt Van der Valk Hotel Princeville gebruik van Hotek voor het sleutelsysteem en van Bork voor het kassasysteem en deze tools hebben we allemaal geïntegreerd in de online werkplekken.”

Altijd veilig werken

Er is een directe koppeling gemaakt tussen het hotel en het datacenter van Allinco. “Daardoor hoeven we niet gebruik te maken van het publieke internet. We maken gebruik van IP-VPN technieken waardoor het lijkt alsof het netwerk op locatie staat, maar dat is dus niet zo. Dat betekent nog meer veiligheid en snelheid voor de eindgebruiker. Het is een gesloten netwerk en de IP-VPN geeft daar nog eens een extra laag aan security aan. Daarnaast hebben we natuurlijk ook andere beveiligingsoplossingen toegepast, waarmee we de continuïteit van Van der Valk Hotel Princeville kunnen borgen”, legt Rob uit.

Allinco verzorgt nu de volledige automatisering van Van der Valk Hotel Princeville in Breda. De infrastructuur, IT, Cloud, Wi-Fi, Telefonie, IP Televisie en IP Camera’s. Ben je benieuwd wat we voor jouw hotel kunnen? Neem dan hier contact met ons op.

Meer weten over
dit onderwerp?

Vraag het onze specialist

Rob Harmsen

Key Accountmanager

Bekijk ook deze
gerelateerde klantverhalen

20-08
7
7 min. leestijd
Welkom in ons netwerk Van der Valk Hotel Princeville
19-03
1
1 min. leestijd
Allinco biedt Van Der Valk Hotels smart Wi-Fi via (WAAS)