20-08-2019

Welkom in ons netwerk Van der Valk Hotel Princeville

Leestijd 7 min. leestijd
Terug naar overzicht

Van der Valk Hotel Princeville klaar voor de toekomst met netwerkcamera’s van Axis

De nieuwe oplossing biedt verbeterde efficiëntie voor medewerkers én een veilige omgeving voor gasten. “Hotel Princeville merkte steeds vaker dat er niet genoeg zichtlocaties waren. In de praktijk betekende dat als er een op het oog vreemde situatie voorviel, de beveiligers voor een controle zelf naar de betreffende plek moesten lopen om de situatie te kunnen beoordelen. Idealiter zien zij dit op elk gewenst moment vanuit de centrale in, zonder telkens hun plek te verlaten. Dit tekort aan zichtlocaties werkte de efficiëntie op de werkvloer natuurlijk niet in de hand”, vertelt Niels Verweij, Commercieel Directeur bij Allinco.

Van der Valk Hotel Princeville

Van der Valk Hotel Princeville, een viersterrenhotel in Breda, is een populaire bestemming en verwelkomt jaarlijks vele gasten. Enerzijds zakelijke gasten die het hotel overdag bezoeken, anderzijds gasten die voor één of meerdere nachten in het hotel verblijven. Om deze gasten tijdens hun verblijf een optimale ervaring te bieden, is Van der Valk Hotel Princeville uitgerust met de beste technologische oplossingen. Eén van deze oplossingen omvat een netwerkvideosysteem, gefaciliteerd door Allinco en Axis Communications.

Opdracht, oplossing & resultaat

Van der Valk Hotel Princeville had de wens om het huidige camerabestand – destijds ook door Allinco geïmplementeerd – te optimaliseren naar een gemoderniseerde oplossing. Waarom? De oude server had onvoldoende capaciteit om verder te groeien. Dat terwijl er wel een wens was voor uitbreiding: Van der Valk Hotel Princeville wilde namelijk een aantal camera’s toevoegen aan het netwerk om zicht te krijgen op plekken binnen en buiten het hotel, die tot dan toe buiten het bereik van de camera’s vielen. Bovendien waren er door de jaren heen een aantal camera’s verouderd en daarom aan vervanging toe. Samen met Axis Communications gingen we aan de slag om een nieuwe, toekomstgerichte oplossing te realiseren.

Klaar voor de toekomst

De uiteindelijke oplossing voor Van der Valk Hotel Princeville is een combinatie van IT en expertise op het gebied van Axis-netwerkcamera’s en videomanagementsystemen (VMS). Het hotel heeft nu weer haarscherp zicht op alle gewenste locaties, met zowel een verbeterde efficiëntie voor medewerkers als een nog veiligere situatie voor gasten tot resultaat. Na implementatie van deze nieuwe oplossingen is Van der Valk Hotel Princeville in Breda klaar voor de toekomst.

Uit het jasje gegroeid

De wens van Van der Valk Hotel Princeville bestond niet alleen uit het toevoegen van nieuwe camera’s, maar ook uit vervanging van een aantal van de huidige camera’s. Dit was nodig omdat sommige camera’s verouderd waren, met een mindere beeldkwaliteit tot gevolg. De inzet van Axis-netwerkcamera’s met de nieuwste technologieën – waaronder HD- en 4K resolutie, kentekenplaatherkenning – zorgt ervoor dat Van der Valk Hotel Princeville weer volledig is voorzien van haarscherpe beelden. “Wij werden ingeschakeld om mee te denken over een nieuw cameraplan. Naast dat we al jaren de camera-apparatuur voor dit hotel verzorgen, zijn we ook verantwoordelijk voor de infrastructuur (wired) en het gehele Wi-Fi netwerk; een belangrijke feature voor een hotel waar veel zakelijke bijeenkomsten worden gehouden, maar net zozeer voor gasten die blijven slapen. Daarbij werken we nauw samen met Axis. Sterker nog: we werken uitsluitend met oplossingen van Axis, simpelweg omdat het Zweedse bedrijf kwalitatief goede producten levert. Doordat de onze medewerkers intensief getraind zijn door Axis, heeft iedereen de juiste kennis in huis”, legt Niels uit.

Nieuwe behoeften

Een ander probleem waar Van der Valk Hotel Princeville tegenaan liep, is dat de parkeerplaats van het hotel veel gebruikt werd als carpoolplek en dat het toezicht meerdere cameraposities vereiste. “Het was de uitdaging een gedetailleerd infrastructuurplan op te zetten om er voor te zorgen dat alle camera’s op de juiste positie operationeel gesteld konden worden”, vertelt Niels. Uit het plan bleek dat niet alleen de camera’s aan vervanging toe waren; er was ook meer opslag en een zwaardere server nodig. “De toegenomen workload was te zwaar voor de oude server, waardoor een nieuwe Milestone-server gewenst was”, aldus Niels. “Deze server zorgt ervoor dat alle data op een veilige manier wordt opgeslagen, want zeker binnen de huidige AVG-wetgeving is dit een cruciale eigenschap van een systeem, dit moet gewoon in orde zijn. De data blijft een bepaalde tijd beschikbaar en kan gedurende deze periode eenvoudig worden ingezien en uitgelezen. Dat is natuurlijk erg belangrijk voor een hotel en zonder een zwaardere server was dit niet mogelijk geweest.”

Remote control

Na de implementatie is de samenwerking zeker niet afgelopen. “We blijven het hotel op afstand monitoren, zodat een hoge beschikbaarheid van het netwerk kan worden gegarandeerd. Nu, maar ook in de toekomst.” Mocht er onverhoopt een probleem ontstaan, dan kan Allinco snel reageren en dit oplossen. Een waardevolle service die de klant een veilig gevoel geeft. Doordat het beveiligingsnetwerk van Van der Valk Hotel Princeville weer is afgestemd op de huidige wensen en de laatste technologische ontwikkelingen, kan het hotel zich opnieuw focussen op zijn core business: het bieden van een ultieme ervaring aan gasten en zorgen dat zij van een onvergetelijk en bovendien veilig verblijf kunnen genieten. Ben je benieuwd welke oplossingen het beste bij jouw onderneming passen? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten over
dit onderwerp?

Vraag het onze specialist

Rob Harmsen

Key Accountmanager

Bekijk ook deze
gerelateerde klantverhalen

09-05
8
8 min. leestijd
Welkom in ons netwerk Bergman Clinics
03-10
4
4 min. leestijd
Welkom in ons netwerk Mossink Elektrotechniek