09-05-2019

Welkom in ons netwerk Bergman Clinics

Leestijd 8 min. leestijd
Terug naar overzicht

Bergman Clinics is in meer dan 25 jaar uitgegroeid tot het grootste netwerk van focusklinieken voor planbare medische zorg in Nederland. Op meer dan twintig locaties worden meer dan 85.000 cliënten per jaar ontvangen. Ze willen een belangrijke bedrage leveren aan het op langere termijn betaalbaar, toegankelijk en hoogwaardig maken van de zorg in Nederland. Het verbeteren van de kwaliteit en doelmatigheid zien zij als een permanent proces. En continue kwaliteit is wat ze ook zoeken in hun ICT-partners. We spreken met Johnny de Jong, Manager ICT Services Bergman Clinics, over zijn samenwerking met Allinco.

 

Cliëntbeleving naar hoger niveau

Bergman Clinics was op zoek naar volledige dekking en hoge netwerksnelheid. Eén van de vereisten was een wireless infrastructuur voor een client entertainment system, als extra service voor de cliënten. “Allinco heeft al onze zorgen voor het Wi-Fi-netwerk weggenomen. We hebben het beheer en de monitoring uitbesteed, met als resultaat een hogere cliënt- én medewerkerstevredenheid,” vertelt Johnny.

 

Nieuw WLAN-netwerk

In het nieuwe, multifunctionele behandel- en operatiecentrum in Hilversum werkt Bergman Clinics met een compleet nieuw ingericht WLAN-netwerk. Dit Wi-Fi-netwerk biedt medewerkers en cliënten volledige dekking en hoge snelheden dankzij access points met Beamflex-technologie. Op dit netwerk draait ook het innovatieve client entertainment system. Via deze Bergman-app kunnen cliënten kranten en magazines lezen, spelletjes doen, tv-kijken, maar bijvoorbeeld ook Netflixen. “Omdat het ons aan kennis en tijd ontbrak om een goed Wi-Fi-netwerk op te zetten en bovenal te managen, hebben we externe expertise ingeschakeld”, zegt Johnny. “Uiteindelijk hebben we gekozen voor Allinco en de access points van Ruckus Networks. Omdat we daar het beste gevoel bij hadden en het prijstechnisch ook het meest interessant was.”

 

Volledige dekking & snelle verbindingssnelheid

Om volledige dekking te garanderen is uitgebreid vooronderzoek gedaan. Op basis van de bevindingen is een plan van aanpak ontwikkeld en de keuze voor de strategische plaatsingen van de acces points bepaald. Zo wordt naast de volledige dekking ook een snelle verbindingssnelheid gerealiseerd. “Daarnaast was en is het een uitdaging om de explosieve groei van Bergman Clinics te faciliteren, maar ook om in plaats van reactief te opereren onze collega’s te verrassen en hopelijk zelfs te verbazen met nieuwe zaken die hun werk makkelijk maken”, benadrukt Johnny. “Wat betreft de overstap naar een Wi-Fi-netwerk wilden we naar volledige ontzorging, waarbij het beheer en de monitoring van het systeem niet meer door de eigen ICT-afdeling gedaan moest worden, maar door een specialistische, professionele partij.”

 

Slimme antennes

De slimme antennes luisteren naar waar de gebruikers zich in de kliniek bevinden en zenden hier het Wi-Fi-signaal naar toe. Daarmee wordt voortdurend het meest optimale pad richting de medewerkers en cliënten verstuurd, wat zowel het bereik, doorvoersnelheden en netwerkcapaciteit maximaliseert. Een ander voordeel is dat de betrouwbare verbinding ervoor zorgt dat cliënten en medewerkers zich binnen de kliniek kunnen bewegen, zonder contact met het netwerk te verliezen of steeds opnieuw verbinding moeten maken.

 

Wireless as a Service

Via Wireless as a Service wordt Bergman Clinics volledig ontzorgd met services – onder meer een 24/7 servicedesk – en onderhoud. De access points worden op afstand beheerd en gemonitord, waardoor proactief gehandeld kan worden in het geval dat een storing zich aandient. “Doordat we het beheer en de monitoring hebben uitbesteed, kunnen wij ons volledig richten op andere ICT-zaken”, benadrukt Johnny. “De medewerkers zijn supertevreden over de beschikbaarheid, snelheid en dekking. En van onze cliënten horen we niets… een beter compliment is niet denkbaar!”

 

Hoogwaardige security

Om optimaal gebruik te kunnen maken van het draadloze netwerk, is een goede beveiliging van cruciaal belang. Het netwerk op de nieuwe locatie in Hilversum is dan ook volgens de strengste beveiligingseisen ingericht en wordt consequent van updates voorzien. Dat staat garant voor beveiliging op het hoogste niveau. “Dankzij een uitgekiend plan en installatie van onopvallende access points op de juiste plekken kunnen we onze cliënten vandaag, morgen en overmorgen een nog betere beleving bezorgen tijdens hun verblijf in onze klinieken.”

 

Positieve impact

“Op termijn willen we op een natuurlijke wijze de huidige systemen uitfaseren om over te kunnen stappen op meer draadloze netwerken van Allinco. Omdat we zien welke positieve impact het heeft op medewerkers, cliënten en de organisatie,” vertelt Johnny. Ben je benieuwd welke oplossingen het beste bij jouw onderneming passen? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten over
dit onderwerp?

Vraag het onze specialist

Niels Verweij

Commercieel Directeur

Bekijk ook deze
gerelateerde klantverhalen

20-06
3
3 min. leestijd
”Bij Allinco hebben ze écht verstand van Wi-Fi!”
19-03
1
1 min. leestijd
Allinco biedt Van Der Valk Hotels smart Wi-Fi via (WAAS)