08-03-2024

Een stabiele Wi-Fi verbinding? 5 tips om dat te bereiken

Leestijd 4 min. leestijd

Wi-Fi problemen kunnen frustrerend zijn, vooral als je middenin iets belangrijks zit. Een stabiele draadloze verbinding is tegenwoordig bijna overal essentieel, zelfs op vakantie. Daarom richten onze Wi-Fi oplossingen zich niet alleen op kantoren, maar ook op hotels en de leisure industrie, waar amusement en ontspanning centraal staan. Hier zijn vijf tips voor een stabiele Wi-Fi verbinding:

Tip 1: zorg voor een professioneel ontworpen netwerk

Houdt daarbij rekening met de specifieke behoeften en structuur van je locatie. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om een router niet in de buurt te plaatsen van metalen objecten en apparaten die elektromagnetische golven uitzenden, zoals magnetrons en draadloze telefoons, omdat deze de Wi-Fi-signalen kunnen verstoren. Wist je overigens dat we tegenwoordig met AI kunnen meten waar de sterkste signalen zijn en waar je maar beter geen router kunt ophangen?

Tip 2: kies voor geavanceerde hardware en technologie

Een draadloos netwerk is de levensader van je bedrijf. Investeer daarom in kwalitatief hoogwaardige hardware en de nieuwste technologieën, zoals de oplossingen van Ruckus Wireless, waar we de Ruckus Elite Partner status mee bereikt hebben. Apparatuur van hoge kwaliteit kan bovendien beter omgaan met hoge datavolumes, biedt betere dekking en is resistenter tegen interferenties.

Tip 3: implementeer sterke beveiligingsmaatregelen

Zowel je netwerk als je gegevens moeten beschermd worden. Maak daarom gebruik van de nieuwste beveiligingsprotocollen, sterke wachtwoorden, en eventueel geavanceerde functies zoals netwerksegmentatie en toegangscontrole. Zorg er ook voor dat je router altijd de nieuwste firmware gebruikt. Fabrikanten brengen regelmatig updates uit die prestatieverbeteringen en beveiligingsfixes bevatten. Cybercriminelen zitten niet stil, onze betrouwbare partners en wij ook niet.

Tip 4: beheer en monitor je draadloze netwerk

Meten is weten. Door je Wi-Fi-oplossing goed te beheren en te monitoren zorg je voor optimale prestaties en kun je op eventuele problemen snel reageren. Een Managed Wi-Fi oplossing, waarbij we dit beheer voor je overnemen, kan essentieel zijn voor bedrijven en organisaties waar downtime aanzienlijke verstoringen kan veroorzaken. Een fulfilment organisatie, e-commercebedrijf of productiehal zijn daar voorbeelden van. Als deze bedrijven stilvallen kan de schade enorm zijn.

Tip 5: houd rekening met groei

Ondernemen is vooruitzien. Zorg er daarom voor dat je Wi-Fi-netwerk flexibel en schaalbaar is om te kunnen groeien en zich aan te passen aan veranderende behoeften. Zodat ook nieuwe medewerkers of bezoekende gasten kunnen profiteren van een stabiel draadloos netwerk. Dat doen we zelf ook.

Meer weten?

Neem voor een optimaal werkende Wi-Fi verbinding contact met ons op.

Meer weten over
dit onderwerp?

Vraag het onze specialist

Niels Verweij

Commercieel Directeur

Bekijk ook deze
gerelateerde artikelen

Blog
20-02
5
5 min. leestijd
Verbonden in innovatie
30-06
5
5 min. leestijd
ISO 9001 & ISO 27001