21-04-2022

Welkom in ons netwerk Bas Huizinga – System Engineer

Leestijd 6 min. leestijd

Bas Huizinga maakte van zijn hobby zijn werk. En sinds kort mogen we hem ook nog eens onze collega noemen. Welkom in ons netwerk Bas! “IT is mij met de paplepel ingegoten. In de jaren 80 had mijn vader een eigen IT-bedrijf en ik keek graag mee. Naarmate mijn kennis en ervaring groeide, groeide ook mijn liefde voor het vak. Want ik doe het met plezier! Zeker wanneer je ziet dat je met jouw werk mensen blij kunt maken. Dáár doe ik het voor”, vertelt Bas.

In dit interview stellen we Bas voor. Wat zijn z’n passies en dagelijkse werkzaamheden? Wat is het leukste om te doen en heeft hij nog een tip voor toekomstige collega’s? (Ja) Je leest het hier.

Allinco maakt indruk

Is Bas niet aan het werk, dan kun je hem vinden bij de scouting. Daar is hij al jaren lid en inmiddels ook onderdeel van de leiding. Óf hij beoefent zijn andere hobby: licht en geluid. Maar van zijn derde hobby heeft hij zijn werk gemaakt. “Ik heb jaren als ZZP’er in de ICT gewerkt. Bij mijn vorige opdrachtgever waren we op zoek naar een ICT-partner die onze service kon beheren en we lieten een tweetal bedrijven een offerte uitbrengen. Zodoende maakte ik kennis met Allinco. Zij kregen de opdracht helaas niet, maar maakten wél indruk op mij.”

Toekomstgericht met een focus op Cloud-omgevingen

Allinco bleef hangen in het geheugen van Bas en toen hij op zoek ging naar een nieuwe baan -omdat hij graag meer uitdaging binnen zijn functie wilde- was het ICT-bedrijf uit West-Brabant de eerste waar hij aan dacht. “Vanaf het moment dat ik contact opnam, is het snel gegaan. De open en toegankelijke sfeer binnen Allinco spreken mij enorm aan. Net als de fijne manier van communiceren.” Dat omschrijft Bas als straight to the point. “Ik had nog een (gelijkwaardige) job offer van een andere partij liggen, maar ben blij dat ik voor Allinco heb gekozen. Zij onderscheiden zich als toekomstgerichte ICT-partij. De nieuwste ontwikkelingen houden ze op de voet bij en ze hebben een grote focus op Cloud-omgevingen. Precies waar ook mijn interesse en expertise liggen.”

Vrijheid en vertrouwen

Bas brengt zijn projecten graag tot een goed einde. Samen met collega’s. “Het maakt hier niet uit of je bij de klant of vanuit kantoor werkt, iedereen is bij elkaar betrokken. Heb je vragen? Dan staat er altijd iemand voor je klaar. En wat ik ook mooi vind is de kennis die we met elkaar delen.” Hij omschrijft Allinco als een platte organisatie: “Het maakt niet uit of je de directeur of je directe collega wil spreken, alle deuren staan voor iedereen open. Bij Allinco heb je de vrijheid om je eigen kaders vorm te geven. Je krijgt het vertrouwen om te ondernemen in je eigen rol. En dat werkt heel prettig.”

Dagelijkse werkzaamheden System Engineer

Op dit moment werkt Bas aan twee verschillende projecten voor hotels. “Ik begeleid de migratie naar een nieuwe IT-omgeving. Voorafgaand heb ik alles in kaart gebracht en de klant geadviseerd. Vervolgens heb ik de migratie voorbereid, zodat ze klaar zijn om in de Cloud te werken. Waar nodig schakel ik met externe leveranciers of collega’s. Alles om de klant zo geruisloos en vooral ook stabiel mogelijk te migreren.” En het leuke aan het werken binnen deze branche? “Ik word heel goed verzorgd, dat is de hospitality wel toevertrouwd.”

’Tip’ van Bas

Wat vindt Bas het leukste om te doen? “Onbekende omgevingen in kaart brengen en uitzoeken wat de beste oplossing is. Kijken naar wat er beter kan en de klant adviseren.” En de tip? “Maak ook eens kennis! Want Allinco is een leuk bedrijf met een goede sfeer. Naast dat we hard werken, is er ook altijd ruimte om leuke dingen met elkaar te doen. We zijn een heel sociaal bedrijf. Een praatje met een collega wordt juist aangemoedigd in plaats van ‘heb je niets beters te doen?’. Dus wees welkom.”

Ben je benieuwd wat Allinco voor uw organisatie kan betekenen? Of benieuwd naar onze vacatures? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten over
dit onderwerp?

Vraag het onze specialist

Rob Harmsen

Key Accountmanager

Bekijk ook deze
gerelateerde artikelen

Blog
09-07
2
2 min. leestijd
Allinco gaat voor een duurzame toekomst
19-07
1
1 min. leestijd
Allinco uitgeroepen tot Microsoft Silver Partner