04-02-2024

Wi-Fi als een dienst: waarom uitbesteden een slimme zet is

Leestijd 5 min. leestijd

Stel je voor: het is een drukke werkdag en plotseling valt je Wi-Fi-verbinding weg. Geen e-mails, geen toegang tot online documenten, geen verbinding met klanten of collega’s. Dit scenario is niet alleen een ongemak, maar kan ook leiden tot aanzienlijke kosten en verlies van productiviteit. Daarom is er ‘Wi-Fi as a Service (WaaS), omdat een stabiele verbinding op veel plekken noodzakelijk is.

De risico’s van een niet-werkende Wi-Fi-verbinding

De impact van een falende Wi-Fi-verbinding is niet te onderschatten. Voor bedrijven waarbij tijd gelijk staat aan geld, kunnen de gevolgen desastreus zijn. Verloren saleskansen, miscommunicatie met klanten, en gefrustreerde medewerkers zijn slechts het topje van de ijsberg. Het zelf beheren van Wi-Fi-netwerken vereist expertise en constante monitoring, iets wat niet elk bedrijf kan of wil bieden.

De voordelen van Wi-Fi als dienst

• Expertise en betrouwbaarheid: met Allinco’s WaaS ben je verzekerd van de expertise van ICT-specialisten die ervoor zorgen dat uw netwerk optimaal functioneert.
• Kostenbesparing: door het uitbesteden van uw Wi-Fi-beheer, bespaart u op de kosten van het in dienst nemen van gespecialiseerd personeel en de aanschaf van dure apparatuur.
• Schaalbaarheid en flexibiliteit: WAaS past zich aan aan de groei van jouw bedrijf, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de capaciteit van het netwerk.
• Veiligheid: Veiligheid is cruciaal. Allinco zorgt ervoor dat je netwerk beschermd is tegen externe dreigingen, wat essentieel is in het huidige digitale tijdperk met de daar bijbehorende cyberdreigingen.
• Ondersteuning en onderhoud: continue ondersteuning en regelmatig onderhoud garanderen een soepele en betrouwbare Wi-Fi-ervaring.

WAAS in de praktijk

Bekende klanten van Allinco hebben ervaren hoe WaaS hun bedrijfsvoering verbeterde. Bijvoorbeeld een grote retailer die regelmatig worstelde met Wi-Fi-problemen in hun drukke winkels. Na de implementatie van WaaS door Allinco, ervoeren ze niet alleen een stabielere verbinding, maar ook een verbeterde klanttevredenheid en efficiëntie in hun operaties. Ook scholen, hotels en logistieke organisaties zijn klanten waar we in de praktijk WaaS aan leveren.

Conclusie

Connectiviteit is de sleutel is tot succes, daarom is het essentieel om te investeren in een betrouwbare Wi-Fi-oplossing. Met WaaS van Allinco kun je focus houden op jouw kernactiviteiten, terwijl wij zorgen voor een soepele en betrouwbare Wi-Fi-ervaring.

Bent je klaar om de stap te zetten naar een zorgeloze Wi-Fi-verbinding? Neem contact met ons op voor meer informatie.

Meer weten over
dit onderwerp?

Vraag het onze specialist

Niels Verweij

Commercieel Directeur

Bekijk ook deze
gerelateerde artikelen

Blog
30-06
5
5 min. leestijd
ISO 9001 & ISO 27001
02-07
1
1 min. leestijd
Allinco is Managed Service Partner van Ruckus Networks