21-01-2022

Allinco kijkt vooruit

Leestijd 6 min. leestijd

Groei, investeren, veilig werken, Security en Wi-Fi as a Service

We zijn weer met een nieuw jaar begonnen. Maar voordat we vooruitkijken met Niels Verweij en Robin Wensing, blikken we ook nog even kort terug. Succesvolle ICT-projecten komen voorbij, de verduurzaming van Allinco, de groei van het professionele team en de focus op veilig werken met Security als belangrijke pijler. Maar bovenal: “Iedereen is welkom in ons netwerk. Bij ons ben je geen nummer, maar een klant of collega die we écht kennen”, vertelt Niels.

In dit interview nemen Niels en Robin u mee van 2021 naar 2022.

Hoe zag 2021 eruit voor Allinco?

We kijken terug op een mooi en succesvol jaar. “Ons team heeft zich ontwikkeld. In expertise, maar ook cultuur. We zijn een hecht team, waar naast hard werken ook altijd ruimte is voor ontspanning”, vertelt Robin. Niels vult aan: “En we hebben niet stilgezeten. Intern hebben we bijvoorbeeld een Code of Conduct opgesteld, maar ook in onze diensten zijn wij gegroeid. Onze managed services hebben we verder ontwikkeld, we mochten mooie Cloud-projecten uitvoeren en hebben ook onze Wi-Fi as a Service (WaaS) verbeterd. Of het nu gaat om vernieuwing of vervanging, voor onze klanten betekent het dat we ze nóg beter van dienst kunnen zijn.”

Expert in Wi-Fi en connectiviteit

In het bijzonder benoemen Robin en Niels dat ze trots zijn op de groei en ontwikkeling van de Managed Services overeenkomsten. “Maar ook de mooie connectiviteits-mantelovereenkomst die we afsloten met Van Der Valk en bijvoorbeeld onze nieuwe samenwerking met Van Den Noort zien we als zakelijke hoogtepunten. We hebben ons netwerk richting West-Brabant uitgebreid en zijn ook vele andere mooie samenwerkingen aangegaan”, vertelt Robin enthousiast.

Ook heeft Allinco in 2021 het pand en wagenpark verduurzaamd. Niels: “We gaan voor een duurzame toekomst en vinden dat we daar als ondernemers onze verantwoordelijkheid in moeten nemen.” Een belangrijk pijler voor de Brabantse ICT-leverancier. “Ons wagenpark is nu bijna volledig elektrisch. En we hebben alleen nog maar ledverlichting in ons pand, extra geïsoleerd én zonnepanelen toegevoegd.”

Groei in het team van ICT-specialisten

Als we terugkijken, zijn er ook altijd uitdagingen. Robin: “Eén van de uitdagingen was het vinden van gekwalificeerd personeel. Dat is lastig, maar het is ons wél gelukt om autonoom te groeien. Ondanks de krapte in de markt, konden we toch hele goede medewerkers aannemen. Zo hebben we nog steeds zelf de regie. We hebben een gezonde organisatie en daar zijn we best trots op.”

Veilig werken

En we kijken ook graag vooruit. Want welke thema’s en ontwikkelingen staan centraal in 2022? “Afgelopen jaar hebben we de ISAE 34002 type I certificering behaald. En dit jaar gaan we voor type 2, maar starten we ook met ISO 27001 en ISO 9001. Daarmee laten we zien dat we informatieveiligheid zeer serieus nemen en ons beleid hierop laten toetsen. Maar ook dat onze kwaliteit is gewaarborgd en klanten dus niet voor verrassingen komen te staan”, legt Niels ons uit. Zo zet Allinco op het gebied van Security continu stappen. “Daardoor kunnen we onze klanten steeds meer en geavanceerdere security-oplossingen aanbieden.”

Groei in expertise

Allinco gaat voor groei. “Dat betekent onder andere investeren in kennis en tools. We willen ons eigen kennisniveau naar een hoger level tillen en zijn op dit moment met verschillende dienstverleners in gesprek, om te kijken welke oplossingen het beste bij onze organisatie passen. Bijvoorbeeld als het gaat om Security, maar ook Cloud, Wi-Fi, Telefonie en infrastructuur. We blijven onze organisatie continu professionaliseren”, aldus Robin.

2022 staat dus in het teken van gezonde groei, verder professionaliseren, certificeren, verduurzaming en daarbij altijd de focus op ‘Welkom in ons netwerk’. “Want dat is de propositie waar wij voor staan. Ondanks groei, ontwikkelingen of juist uitdagingen, zorgen wij er altijd voor dat iedereen welkom in ons netwerk is. Want bij Allinco word je ontzorgd, van A tot Z. En we willen de juiste schaalgrootte hebben voor onze klanten en talenten, zodat we iedereen onze aandacht kunnen geven. We willen elkaar beter maken. Onze mensen, partners én klanten. Want alleen lijk je soms sneller, maar van deze synergie plukken we gezamenlijk de vruchten”, sluit Niels het interview af.

Bent u benieuwd wat wij in 2022 voor uw organisatie kunnen betekenen? Neem dan hier vrijblijvend contact met ons op.

Meer weten over
dit onderwerp?

Vraag het onze specialist

Niels Verweij

Commercieel Directeur

Bekijk ook deze
gerelateerde artikelen

Blog
09-07
2
2 min. leestijd
Allinco gaat voor een duurzame toekomst
17-06
2
2 min. leestijd
De Security Quickscan: weet u zeker dat uw ICT-infrastructuur veilig is?