15-08-2023

Het toenemende belang van cybersecurity in de cloud

Leestijd 5 min. leestijd

Voor veel bedrijven, die nog met on premise servers werken (de server op locatie), is jezelf continu beschermen tegen cyberaanvallen bijna niet meer te doen. IT-beheerders moeten ervoor zorgen dat ze op de hoogte blijven van de nieuwste beveiligingsupdates en deze tijdig implementeren. Dat vraagt om toenemende kennis en expertise, want de cybercrimineel wordt steeds slimmer. En als er onverhoopt toch iets gebeurt dan moet je razendsnel kunnen reageren om de schade te beperken. Daarom kiezen steeds meer bedrijven voor cybersecurity in de cloud.

Wat is cybersecurity in de cloud?

Cybersecurity in de cloud houdt in dat je je digitale activa beschermt tegen bedreigingen, zoals cyberaanvallen, datalekken en systeemstoringen, door middel van diverse technieken die in de cloud standaard aanwezig zijn. Cybersecurity in de cloud betekent daarmee vooral ook ‘rust in je hoofd’.

Vijf voordelen van cybersecurity in de cloud

Wie kiest voor cybersecurity in de cloud profiteert onder andere van de volgende vijf voordelen:

1. Automatische updates en patches: cloudgebaseerde beveiligingsoplossingen zorgen dat je altijd de nieuwste updates en patches hebt. Je hoeft er zelf niet meer over na te denken. Ze worden automatisch geïmplementeerd. Met als resultaat dat je beveiligingssysteem altijd up-to-date is en beter bestand is tegen actuele cyberdreigingen.

2. Flexibel op- en afschalen: cloudgebaseerde cybersecurityoplossingen kunnen gemakkelijk worden geschaald en aangepast aan de behoeften van je organisatie. Of je nu groeit, verandert of nieuwe gebruikers toevoegt, de cloud biedt de flexibiliteit om je beveiligingsmaatregelen naadloos aan te passen.

3. Centraal beveiligingsbeheer: met cybersecurity in de cloud kun je al je beveiligingsactiviteiten centraliseren en beheren vanuit één geconsolideerd platform. Dit maakt het eenvoudiger om beleidsregels toe te passen, updates door te voeren en bedreigingen te monitoren. Ongeacht de locatie van je medewerkers of IT-infrastructuur.

4. Geavanceerde dreigingsdetectie en -preventie: binnen cloudoplossingen wordt altijd geïnvesteerd in geavanceerde dreigingsdetectie- en preventiemogelijkheden. Daarmee worden enorme hoeveelheden gegevens geanalyseerd en gedragspatronen herkent die wijzen op mogelijke aanvallen of inbreuken. Hierdoor kunnen bedreigingen preventief worden gedetecteerd en aangepakt voordat ze schade kunnen aanrichten. Een voorbeeld is het scannen van e-mails op mogelijke schadelijke inhoud in Microsoft Office 365 nog voordat ze worden geopend.

5. Schaalbare back-ups en herstel: in de cloud kun je gemakkelijk schaalbare en veilige back-ups maken, die cruciaal zijn in het geval van een beveiligingsincident, gegevensverlies of een systeemstoring. We bieden vaak redundantie en gegevensreplicatie op meerdere locaties, waardoor je gegevens altijd beschermd zijn en snel kunnen worden hersteld in geval van een noodsituatie.

Hoe Allinco helpt

Als je veilig werkt in de cloud, dan heb je nog steeds ook een veilige verbinding nodig. Bovendien blijkt de factor ‘mens’ vaak de zwakste schakel te zijn als het om digitale veiligheid gaat. Daarom helpen we ook met veilig internet en organiseren we trainingen op het gebied van security awareness. Alles onder één dak is wat je van ons kunt verwachten.

Meer weten?

Lees in deze gerelateerde blog over de ‘Allinco Security Carrousel’ wat al die verschillende securityoplossingen zijn of neem contact met ons op.

Meer weten over
dit onderwerp?

Vraag het onze specialist

Niels Verweij

Commercieel Directeur

Bekijk ook deze
gerelateerde artikelen

Blog
30-06
5
5 min. leestijd
ISO 9001 & ISO 27001
16-03
10
10 min. leestijd
De Allinco Security Carrousel