28-07-2023

Hybride vergaderen: het beste van twee werelden

Leestijd 5 min. leestijd

De toekomst van zakelijke communicatie, zowel met medewerkers als klanten, is en blijft hybride. Inclusief vergaderen. In een wereld waarin steeds meer digitaal en op afstand wordt gewerkt, is hybride vergaderen de nieuwe norm geworden. Maar is jouw bedrijf wel volledig in staat om hiervan te profiteren? Soms kan er wat ruis op de lijn zitten…

Hybride vergaderen in een notendop: scherp, efficiënt en flexibel

Je kunt zowel persoonlijk aanwezig zijn in de vergaderzaal als online deelnemen. Dit geeft jou en je medewerkers meer keuzevrijheid en de mogelijkheid om een betere balans tussen werk en privé te vinden: “Een vergadering met hoge nood kan tegenwoordig zelfs met een kind op schoot.”

Maar er zijn nog meer voordelen van hybride vergaderen die je niet mag missen:

  • Grotere kans op deelname: Het excuus “sorry, ik kan er niet bij zijn, mijn afspraak loopt uit en ik ben niet op tijd” behoort tot het verleden. Met behulp van een Microsoft Teams-app kun je zelfs vanaf de parkeerplaats deelnemen. Of je maakt gebruik van een wifi-verbinding in een hotel terwijl je onderweg bent.
  • Face-to-face interactie: Zowel in de vergaderzaal als online ben je zichtbaar, zolang je camera maar aanstaat. Op die manier kun je effectief communiceren en interactie hebben met collega’s, ongeacht waar ze zich bevinden.
  • Lagere kosten: Door minder te reizen naar kantoor wordt er minder benzine verbruikt. Bovendien kunnen de kosten van eten en drinken ook afnemen, aangezien vergaderingen wel eens kunnen uitlopen. Hybride vergaderen biedt dus niet alleen gemak, maar ook besparingen.
  • Minder tijdsverspilling: Hybride vergaderingen worden minder vaak overschreden. Door de flexibiliteit van online deelnemen, is het gemakkelijker om de tijd efficiënt te beheren.
  • Milieuvriendelijkheid: Hybride vergaderen is ook nog eens milieuvriendelijker. Doordat niet iedereen naar kantoor hoeft te rijden, wordt er minder brandstof verbruikt en wordt de CO2-uitstoot verminderd.

Hoe Allinco helpt vanuit twee werelden

Voor het probleemloos hybride vergaderen zijn twee elementen essentieel:

  • Een stabiele verbinding en
  • Het juiste gereedschap voor gebruikers.

Dat zijn de twee werelden waarin we jarenlange ervaring hebben opgedaan. We weten alles van veilig internet en draadloos internet, maar leveren ook de juiste hardware om te vergaderen en software als Microsoft Teams om optimaal met elkaar te communiceren.

Hybride vergaderen versterkt ook klantrelaties

Met een stabiele en veilige verbinding en het juiste gereedschap ben je natuurlijk ook in staat om online professionele presentaties met klanten te houden of een offerte te bespreken. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek of een online ontmoeting.

Meer weten over
dit onderwerp?

Vraag het onze specialist

Niels Verweij

Commercieel Directeur

Bekijk ook deze
gerelateerde artikelen

Blog
30-06
5
5 min. leestijd
ISO 9001 & ISO 27001
02-07
1
1 min. leestijd
Allinco is Managed Service Partner van Ruckus Networks