05-10-2023

Is Cloud altijd de beste keuze of kan een eigen server ook een weloverwogen keuze zijn?

Leestijd 3 min. leestijd

Als je praat met een ICT-leverancier dan gaat het nagenoeg altijd over ‘de cloud’. Maar is dat altijd de beste keuze voor jouw bedrijf? We wilden eens een tegengeluid laten horen: er kunnen momenten zijn waarop een eigen server (on-premise) wellicht een beter alternatief is:

Connectiviteit zonder beperkingen: stel je voor dat jouw bedrijf opereert in een gebied met onbetrouwbare internetverbindingen. Wat gebeurt er dan als je cloudgebaseerde diensten wegvallen? Een eigen server biedt een directe oplossing. Het houdt je bedrijf draaiende, want zelfs wanneer het internet hapert kun je toch bij de applicaties op je server.

Bedrijfs- en privacygevoelige data in eigen hand: een eigen server fungeert als jouw veilige kluis, ver weg van externe bedreigingen. Vooral als jouw branche gebonden is aan strikte regels, kan deze controle van onschatbare waarde zijn. Natuurlijk geloven we zelf in de veiligheid van de cloudoplossingen die we leveren, maar voor je kroonjuwelen is het van belang om stil te staan in welk werelddeel jouw data is opgeslagen als je gebruikmaakt van clouddiensten.

Tot slot zouden er ook bij een on premise server kostenvoordelen behaald kunnen worden. Als je namelijk ongemerkt in abonnementsvorm gaat betalen voor clouddiensten die je niet gebruikt dan kun je uiteindelijk toch duurder uit zijn. Daarom hebben we op onze website ook een pagina met de voordelen van lokaal, on premise, werken.

Meer weten over
dit onderwerp?

Vraag het onze specialist

Niels Verweij

Commercieel Directeur

Bekijk ook deze
gerelateerde artikelen

Blog
15-08
5
5 min. leestijd
Het toenemende belang van cybersecurity in de cloud
17-06
2
2 min. leestijd
De Security Quickscan: weet u zeker dat uw ICT-infrastructuur veilig is?