09-11-2020

Blue Legal en Allinco vullen elkaar aan op gebied van ICT-recht én ICT-expertise

Leestijd 5 min. leestijd
Terug naar overzicht

Blue Legal is een advocaten- en advieskantoor uit Breda. Het kantoor is gespecialiseerd in privacy- en ICT-recht, ondernemingssrecht en arbeidsrecht. Meer doen ze niet. “Alleen door te specialiseren kun je écht goed zijn. En dat doen we niet als traditionele advocaten, maar als zakelijke dienstverleners”, vertelt Jan Gerrit Kroon, mede-eigenaar Blue Legal. “Bij iedere zakelijke beslissing spelen juridische aspecten een rol. Wij kennen de business van onze klanten, spreken dezelfde taal en kennen de risico’s. Hierdoor kunnen we op alle fronten meedenken. Door onze specialisatie kennen wij de regels én vooral ook de nuances. Dat doen we als specialist ook voor veel klanten in de rol van externe bedrijfsjurist.”

Met Allinco heeft Blue Legal een wederkerige samenwerking: Allinco verzorgt de ICT van Blue Legal en Blue Legal adviseert Allinco en haar klanten op juridisch gebied. In dit interview vertel Jan Gerrit daar meer over.

 

Keep it short and simple

Allinco was geen onbekende van Jan Gerrit. “Robin Wensing, de Technisch Directeur van Allinco, ken ik al lang via een netwerk en als kantoor regelen wij ook al jaren verschillende juridische zaken voor Allinco”, legt Jan Gerrit uit. “Voordat Allinco onze ICT-partner werd, werkten we met een andere ICT-partij. Maar we wilden graag een professionaliseringsslag maken en kortere, snelle lijnen, zodat we ons geen zorgen hoeven te maken over onze ICT. Met Allinco was dat mogelijk en dat betekende de start van onze samenwerking.”

“Bij Blue Legal werken we volgens het KISS-principe: keep it short and simple. Wat je levert, moet goed zijn. En werkbaar. Je moet dingen niet onnodig ingewikkeld maken. Dit principe hanteren wij voor onze klanten en dat verwacht ik ook van onze samenwerkingspartners. Dat ik er, hoewel ik het wel begrijp, toch niet over na hoef te denken omdat het gewoon goed geregeld is. Als geintje zeggen we wel eens ‘ik zie Allinco het liefst zo min mogelijk’. Dat betekent dat het dus goed geregeld is.”

 

Technisch gezien altijd en overal kunnen werken

De mate van professionaliteit en de wetenschap dat als er iets is, het wordt opgelost, zijn voor Blue Legal de voornaamste redenen om met Allinco samen te werken. “We nemen verschillende netwerkdiensten af. Internet, Wi-Fi en alles wat daarbij komt kijken. Daarnaast ook de mobiele telefonie”, vertelt Jan Gerrit verder. “Ons kantoor werkt volledig in de Cloud met een speciaal pakket ontwikkeld voor de advocatuur. Dat doen we al sinds 2005 en dit pakket is de backbone van ons bedrijf. Alles is webbased, waardoor we technisch gezien altijd en overal kunnen werken. Dat maakt onze organisatie heel flexibel.”

 

ICT-recht versus ICT-expertise

“Communicatie is voor ons essentieel. Het is daarom extra belangrijk dat ons netwerk veilig en betrouwbaar is. En deze garantie en service biedt Allinco ons.” Eén van de expertises van Jan Gerrit is ICT-recht, wat zorgt voor een kruisbestuiving aan informatie-uitwisseling tussen Blue Legal en Allinco. Jan Gerrit: “Ik geef regelmatig samen met de ICT-experts van Allinco een presentatie over security voor klanten van Allinco. Vragen over de AVG, maar ook over bijvoorbeeld cameratoezicht in en rond bedrijven, privacy van consumenten en meer komen dan aan bod. Wij kennen de regels en zij vertellen wat technisch mogelijk is. Zo vullen we elkaar aan en maken we de beste oplossing voor de klant. En dat is een continu proces, want wat een jaar geleden goed was, betekent niet dat dat nu ook zo is. Regel- en wetgeving, net als technologieën, zijn altijd aan veranderingen onderhevig.”

 

Welkom in ons netwerk

Jan Gerrit en zijn collega’s voelen zich welkom in het netwerk van Allinco. “Allinco kijkt verder. Niet alleen naar de technische aspecten, maar ook naar de mensen. Naar de toekomst en naar de organisatie zelf. We zijn geen nummer, maar bijna collega’s. Wederzijds brengen we klanten met elkaar in contact en dat is de kracht van een mooie samenwerking”, besluit Jan Gerrit.

Bent u benieuwd wat wij voor uw onderneming kunnen betekenen? Neem dan hier contact met ons op. Welkom in ons netwerk!

Meer weten over
dit onderwerp?

Vraag het onze specialist

Robin Wensing

Technisch Directeur

Bekijk ook deze
gerelateerde klantverhalen

28-09
5
5 min. leestijd
Allinco combineert pure ICT-kennis met betrokkenheid en betrouwbaarheid
20-06
3
3 min. leestijd
”Bij Allinco hebben ze écht verstand van Wi-Fi!”