17-11-2021

Whitepaper: Wi-Fi as a Service- oplossingen voor het primair onderwijs

Leestijd 2 min. leestijd

Hoe zorgt u voor de beste connectiviteit voor uw medewerkers én leerlingen?

Digitale ontwikkelingen binnen het onderwijs gaan snel. We werken steeds minder op papier en stappen over naar mobiele apparaten. Daarom is optimale connectiviteit vandaag de dag belangrijker dan ooit. In deze whitepaper leest u meer over hoe u zorgt voor een veilig, stabiel, sterk en snel Wi-Fi netwerk. Weet u waar u op moet letten?

Slimme klaslokalen

Nu er voortdurend slimme producten opduiken om ons leven gemakkelijker te maken, implementeren steeds meer onderwijsinstellingen nieuwe technologieën. Want digitaal leren zorgt voor oneindige onderwijs- en groeimogelijkheden. Moderne klaslokalen stimuleren leuk, interessant en slimmer leren voor leerlingen van alle leeftijden.

Maakt uw school vandaag de dag ook meer gebruik van digitale leermiddelen, extra mobiele apparaten, een officepakket in de Cloud of andere digitale toepassingen? Dat heeft impact op het netwerkgebruik, de internetverbinding en het draadloze netwerk. Vergeet ook de beveiliging, kwaliteit en capaciteit niet. Extra belangrijk in het geval van digitaal toetsen bijvoorbeeld!

Digitaal leren

Naast slimme klaslokalen wordt digitaal studiemateriaal steeds gebruikelijker. Leerlingen kunnen zowel hun school- als huiswerk beheren via een speciaal schoolportaal, om nog maar te zwijgen van de overvloed aan digitale onderwijsbronnen. Ondertussen vertrouwen docenten op gecentraliseerde digitale platforms, niet alleen om leerlingen toegang te bieden tot de studiematerialen die ze nodig hebben, maar ook om leerlingendossiers te beheren en nog veel meer.

Afhankelijk van betrouwbare internetverbindingen

Internet heeft de educatiewereld dus op alle niveaus veranderd. Leerlingen hebben de mogelijkheid om lesmateriaal online te raadplegen en docenten werken gemakkelijker samen. Een digitale revolutie voor het onderwijs! In plaats van lessen die alleen afhankelijk zijn van bekwame leerkrachten, wordt men nu ook afhankelijk van snelle, betrouwbare internetverbindingen om toegang te krijgen tot het lesmateriaal of voor het afnemen van een toets. Een goed dekkend én werkend Wi-Fi netwerk is daarom van essentieel belang.

Waar moet u op letten als u een Wi-Fi netwerk vernieuwd?

Download onze gratis whitepaper

Meer weten over
dit onderwerp?

Vraag het onze specialist

Niels Verweij

Commercieel Directeur

Bekijk ook deze
gerelateerde artikelen

Blog
09-07
2
2 min. leestijd
Allinco gaat voor een duurzame toekomst
09-11
5
5 min. leestijd
3 voordelen van 5 GHz Wi-Fi voor uw organisatie