02-09-2023

Het belang van continue connectiviteit in de Hospitality industrie

Leestijd 5 min. leestijd

Kruis je ‘Gratis Wi-Fi zelf ook aan op Booking.com? In de huidige digitale wereld verwacht je als gast dat je continu online kunt zijn. Zelfs als je op vakantie bent in een hotel, appartement of op de camping is connectiviteit voor de meeste mensen onmisbaar. Een review waarin je leest over een waardeloze Wi-Fi verbinding of nauwelijks bereik zal daarom veel klanten afstoten, met minder reserveringen als gevolg.

Waarom werkt het niet?! Grrr…

Helaas ‘gratis Wi-Fi’ betekende ‘gratis ergernis’. Het is je vast weleens overkomen. Nauwelijks bereik of volledige uitval van de Wi-Fi verbinding komt onder andere voor door overbelasting: er zijn te veel gasten die tegelijkertijd proberen om verbinding te maken met het draadloze netwerk. Ook de dikke muur van de hotelkamer, een stalen deur of de verkeerde locatie van Access Points zorgen voor ongemakken. Tot slot speelt de bandbreedte van het internet ook een steeds grotere rol. Hoe meer gasten via internet TV gaan kijken, video’s streamen of andere grote bestanden downloaden, hoe groter de kans dat de verbinding wegvalt of gaat storen. Dus moet je er al in een vroeg stadium op anticiperen.

Preventief de connectiviteit waarborgen

Om ervoor te zorgen dat de Wi-Fi verbindingen blijven werken maken we gebruik van het AI-aangedreven netwerkmanagement platform, Ruckus Analytics. Dat is een cloudservice die aangedreven wordt door machine learning (ML) en artificiële intelligentie (AI). Het geeft onze supportafdeling en engineers inzicht en versnelt het oplossen van Wi-Fi problemen. Preventief worden zij namelijk door dit intelligenten platform op de hoogte gebracht van mogelijke calamiteiten die zich kunnen gaan voordoen. Ruckus Analytics merkt problemen op, nog voordat zij er het bestaan van kennen en kwalificeert incidenten bovendien naar belangrijkheid. Klik hier voor het hele verhaal.

Waar gasten nog meer een goede Wi-Fi verbinding verwachten

Het zijn niet alleen hotels waar klanten een goede Wi-Fi verbinding verwachten. Ook in restaurants, cafés, co-working spaces en op luchthavens willen mensen verbonden blijven, informatie controleren of gewoon even ontspannen met behulp van een leuke app. En vergeet ook niet al die andere plekken waar veel mensen bij elkaar komen, zoals winkelcentra, sportstadions, pretparken en bibliotheken.

Een goed werkende Wi-Fi is in veel gevallen de reden dat mensen langer bij je blijven en terug willen komen.

Zelf ook continu connectiviteit ervaren?

Neem dan contact met ons op, want Managed Wi-Fi is onze expertise.

Meer weten over
dit onderwerp?

Vraag het onze specialist

Niels Verweij

Commercieel Directeur

Bekijk ook deze
gerelateerde artikelen

Blog
17-06
2
2 min. leestijd
De Security Quickscan: weet u zeker dat uw ICT-infrastructuur veilig is?
06-03
2
2 min. leestijd
Allinco Systems is Elite Partner Ruckus Networks